4 port, Ingredienser
480g Ris jasmin kokt
600 gram nötfärs 5%
0,50 msk Sambal oelek
3,00 klyfta Vitlök
2,00 msk Fisksås
1,00 msk Japansk soja
1,50 st Lime
1,00 krm Svartpeppar
Vitkålssallad
100 gram Vitkål
200 gram Morot
2,00 msk Sesamfrön rostade
1,00 st Lime
1,00 msk Sesamolja
2,00 st Vårlök, salladslök
1,00 dl Koriander, färsk
Tillagningsinstruktioner
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Fräs färsen i en stekpanna till ett smul. Tillsätt sambal oelek, vitlök, fisksås och soja.
Stek några minuter till och smaka av med limesaft och svartpeppar.
Vitkålssallad:
Blanda vitkål med morötter och sesamfrön. Vänd runt med limeskal, limesaft och sesamolja. Salta.
Servera med salladslök, koriander och vitkålssallad.