5 port, Ingredienser
Pajdeg:
380,00 gram Kikärtor
3,00 msk Vetemjöl
Fyllning:
1 liten burk majs
560,00 gram Nötfärs fett 5% rå
230,00 gram Tacosås
2,00 msk Tacokrydda
1,00 st Lök gul
1,00 st Paprika
2,00 dl Mini fraiche fett 5%
2,00 msk Majonnäs lätt fett 30%
70,00 gram Ost hårdost fett 10%
Tillbehör:
Finn crisp snacks, valfri smak
Tillagningsinstruktioner
Pajdeg:
Mixa kikärtor (skölj noga), mjöl och salt. Ev lite vatten.
Smörj och ströa en form med sesamfrön. Bred ut degen i formen och hacka lite med en gaffel. Förgrädda på 200g i ca 20 min.
Fyllning:
Stek färsen med lök. Rör ner tacokrydda och tacosås. Låt puttra en stund. Rör ner majs. Lägg sen i röran i pajskalet. Blanda minifraiche och majonäs och lägg över färsen. Toppa med hackad paprika och riven ost.
In i ugnen 20 min, 225 grader.
Tillbehör:
Finn crisp snacks