YOGOBE: Så kommer du igång med yoga och träning hemma!

YOGOBE: Så kommer du igång med yoga och träning hemma!

Så kommer du igång med yoga och träning hemma

Det finns många fördelar med att yoga och träna hemma, men för många kan det kännas svårt att komma igång. Läs vidare för tips och inspiration för hur du enkelt kommer igång.

Tänk på alla fördelar:

 • Du sparar tid! Eftersom du inte behöver ta dig till ett gym eller studio – du kan helt enkelt bara köra igång.
 • När du tränar hemma är det enklare att få till korta pass, exempelvis 15-minutersklasser. Tröskeln för att köra en kort klass blir lägre, och sannolikheten att du då får till en regelbundenhet blir högre. Du kan alltså komma in i en rutin snabbare!
 • Det ena behöver inte utesluta det andra. Se på hemmaträningen och yogan som ett komplement till att gå på gym och studio.
 • Hemmajobb har blivit och kommer förmodligen fortsätta för många i viss utsträckning. Med digital träning online kan du enkelt ta ett lunchpass utan att det behöver bli en två timmars lång lunch eller ta en välbehövlig paus med guidad rörelseträning eller avslappning.
 • Fokus på dig själv. På gymmet och klasser händer det ofta att man fokuserar på vad andra gör eller att man jämför sig med andra. Med hemmaträning och yoga kan du lägga fokuset helt på dig själv.
 • Har du nedsatt immunförsvar? Då kan hemmaträning och yoga vara ett av de få sätten att få till någon träning alls.

Kom igång med hemmaträning – online med Yogobe

För många kan det kännas knepigt att komma igång med träning och yoga hemma. Därför är onlineklasser ett sånt bra verktyg. På Yogobe guidas du av ledande lärare och instruktörer och du kan välja mellan massor av olika yoga- och träningsformer – helt efter dina behov och förutsättningar.

 • Utgå från dagens förutsättningar – hur mycket tid har du idag? Oavsett om du har 3 eller 60 minuter så finns det något för dig. Lite och ofta är bättre än mycket och sällan.
 • Ska du jobba hemma? Sätt på dig träningskläderna direkt på morgonen. Då blir tröskeln till att faktiskt göra den där rörelsepausen eller lunchklassen mycket lägre.
 • Hitta dina favoriter – vad tycker du är roligt? Om träningen känns rolig och lustfylld är det mycket större chans att den blir av. Spara dina favoriter i en playlist eller spara till favoriter så att du snabbt kommer åt dom och kan trycka på play.
 • Låt tillbehör och redskap få synas. Yogamatta, block och bolster kan självklart vara en del av inredningen, eller gör ett litet hörn där du enkelt kommer åt dom. Allt för att göra det så enkelt som möjligt när det är dags för yoga eller träning.
 • Svårt att komma igång? Spana in Be At Your Best profilsida på Yogobe där vi samlat massa tips på härliga klasser för olika behov och situationer.

Om Yogobe

Yogobe är Nordens ledande digitala tjänst för yoga, träning och hälsa. Yogobes vision är att alla ska ha tillgång till verktyg för hållbar hälsa - såväl fysisk som mental och själslig. Tillsammans med ledande instruktörer, lärare, experter, terapeuter och psykologer erbjuder vi ett videobibliotek med +2000 videor samt program, playlists och utmaningar inom allt från yoga, meditation och mindfulness till styrketräning, löpträning, fysioterapi, stresshantering och mycket mer.

Vill du prova Yogobe gratis i 30 dagar? Klicka här för att komma till ett exklusivt erbjudande.