Mia Andersson Blomgren tipsar om 5 Proteinrika mellanmål

Kim Svensson July 15, 2021
Mia Andersson Blomgren tipsar om 5 Proteinrika mellanmål 

 

  1. Kesobägare med frukt och bär. 

I en liten burk, blanda 2 dl keso med 1 dl naturell lättyoghurt. Smaksätt med kanel eller vaniljpulver (valfritt). Addera 0,5 dl valfria frysta bär och en halv skivad banan. 

Energi: 266 kcal

Protein: 29 g

Fett: 4 g

Kolhydrater: 25 g

  1. Äggmacka med tomat

Stek ett helt ägg och två äggvitor i en stekpanna. Bred en valfri skiva bröd (Beräkningen nedan utgår från att man använder en dubbelmacka av Hatting "Rågbitar") med 1 msk färskost, toppa med ägget och ett par skivor tomat eller annan grönsak. Toppa med ytterligare en skiva bröd och paketera mackan i folie eller placera i en liten matlåda. Matigt och gott!

Energi: 303 kcal

Protein: 20 g

Fett: 12 g

Kolhydrater: 26 g

  1. Tropisk smoothie 

Mixa 1 dl frusen mango, 0,5 dl hallon och 2,5 dl naturell kvarg (eller sockerfri med vaniljsmak). Toppa med en urgröpt passionsfrukt för lite lyx! Ta med dig din smoothie i en glasburk med lock exempelvis.


Energi: 313 kcal

Protein: 33 g

Fett: 2 g

Kolhydrater: 29 g

  1. Bananpannkaka 

Mixa en halv mogen banan med 2 ägg. Stek på låg värme i en stekpanna. Servera med 1 dl keso och 1 dl bär. Jättegod kall som varm, så går definitivt att ha med sig som matlåda.  


Energi: 309 kcal

Protein: 28 g

Fett: 14 g

Kolhydrater: 16 g

  1. Proteinbröd med kalkon

Proteinbröd med chiafrön (se recept HÄR) och toppa med 2 tsk färskost och 50 g kalkonpälägg. Packa in i folie och njut på bussen efter träningspasset!

Små frallor på bakplåtspapper, men det går även att dubbla receptet och göra bröden i långpanna eller i en bakpappersklädd bakform. Tänk på att baktiden kan påverka baktiden om du gör på annat sätt än det föreskrivna. Generellt sett: mer smet och "djupare" form desto längre tid krävs i ugnen. 

INGREDIENSER (4 ST FRALLOR)

2,5 dl naturell lättkvarg 

2 dl havregryn 

1 msk chiafrön (alternativt linfrön)

1 msk pofiber

2 tsk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 krm salt

Valfritt: smaksättning som sötningsmedel, honung, kanel, essenser etc. 

GÖR SÅ HÄR:

Ställ ugnen på 180 grader.

Rör samman alla ingredienser tills du får en jämn smet.

Forma smeten till 4 runda bollar som du placerar på en bakpappersklädd ugnsplåt och varsamt plattar till något. Strö eventuellt över lite frön eller havregryn som dekoration. 

Grädda mitt i ugnen i cirka 15-18 minuter. De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så de inte blir torra!  

Ät dem hela eller dela på mitten för en mer klassisk macka.

NÄRINGSVÄRDE 1 FRALLA

Energi: 135 kcal

Protein: 11 g

Kolhydrater: 16 g

Fett: 3 g

TILLBAKA TILL TOPPEN