Curam Tipsar - Fördelar med koppning

Curam Tipsar - Fördelar med koppning

Curam Tipsar - Fördelar med koppning

Vad tänker du på när du hör ordet koppning? En helt vanlig mugg, eller kanske tänker du på de där schyssta ringarna som Michael Phelps hade på ryggen när han simmade under OS 2016? Eller kan det vara när skådespelerskan Gwyneth Paltrow visade upp röda ringar matchat på röda mattan 2004? Koppning har funnits i tusentals år men har först på senare år blivit mer allmänt känt i västvärlden.

Vad är kopping?

Koppning är en av de mest använda traditionella alternativmedicinska metoderna och har använts i Kina i flera tusen år för behandling av stela axlar, svullna ben, värk osv. Det har utvecklats olika koppningsmetoder och idag används koppning över stora delar av världen. 


Koppning fungerar som omvänd massage där man istället lyfter upp huden och bindväven genom det vakuum som skapas av kopparna. Detta ökar blodcirkulationen, aktiverar lymfsystemet och minskar stagnation. På så sätt kan koppning påverka kroppens egen läkning och återhämtningsförmåga. 


ByCuram är det svenska bolaget som tagit den uråldriga traditionen men anpassad efter den moderna människans aktiva och hektiska livsstil. 

Varför är kopping bra för kroppen?

När man placerar koppen mot huden och pressar ihop den samtidigt som den har kontakt med huden, uppstår ett vakuum, detta lyfter upp huden och bindväven som i sin tur kickar igång blodcirkulationen och lymfcirkulationen. Koppnings fungerar således som en djupverkande bindvävsmassage. Eftersom god blodcirkulation och lymfcirkulation är väldigt betydelsefullt för att kroppen ska må bra innebär koppning flera positiva effekter för hälsan. 


Dessa innefattar bland annat lymfdränage, vilket innebär att man kan hjälpa lymfan att forsla ut slaggprodukter ur systemet och på så sätt stärka kroppens immunsystem. Koppning sägs hjälpa väldigt väl mot celluliter, då förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till att kroppen bildar så kallad cellulit hud. Koppning kan därför vara en effektiv behandling för förbättrad hudstruktur och en upprensning av huden.


Det negativa trycket från koppen tvingar syrerikt blod att strömma in i området och hjälper till att frigöra spänningar, vilket kan motverka stela muskler och stagnationer, flödet som skapas när cirkulationen ökar kan hjälpa kroppen till snabbare återhämtning och läkning, förbättra uthållighet, och då både bindväven och muskler kan påverkas kan koppning leda till ökad smidighet och flexibilitet, och mycket annat. 


Koppingmetoden är med andra ord ett otroligt bra medel att använda sig av för att främja långvarig hälsa och minska många av våra moderna besvär.