Henric Hagman


Henric Hagman

Mitt namn är Henric Hagman, jag är 29 år och är professionell Discgolfare sedan 2013. Jag har alltid haft ett intresse för sport och träning i allmänhet intresserar mig.

Tidigare har jag en elitkarriär inom innebandy i bagaget, men discgolfen har alltid funnit vid sidan av fram tills jag valde att det är sporten jag ska satsa på.

Sporten är i dagsläget inte så välkänd runt om i landet, men tillsammans med Padel så är det sporten som växer snabbast just nu! Tävlingarna har tagit mig till många olika länder runt om i världen genom åren.

På meritlistan finns bland annat tre SM-guld, ett silver, samt en fjärdeplats på Europamästerskapet 2021. Utöver de här meriterna har jag även blivit framröstad som "Årets spelare", något jag själv är väldigt stolt över!

Som person skulle jag beskriva mig som målinriktad, envis och väldigt ärlig. Tre egenskaper som är bra att ha för att nå dit man vill. Mina mål framöver är att spela ett jämt och bra spel på en hög nivå samt hålla mig skadefri under säsongen.

Sedan 12-årsåldern har jag haft diabetes, en sjukdom som idag är väldigt välstuderad och många som känner till vad det faktiskt är. Som idrottare är det väldigt speciellt med diabetes då

ditt blodsocker påverkar din koncentrationsförmåga- något som är väldigt viktigt inom just Discgolf som jag sysslar med. Jag tränar väldigt mycket, både på gym och på discgolfbanan här i Helsingborg där jag är uppvuxen. Det gör mig inte bara till en bättre spelare men även människa för den delen. När jag inte tränar, spenderar jag gärna tiden med mina två hundar och flickvän.

Be At Your Bests produkter passar mig perfekt som diabetiker och idrottare. Whey Dumlekola är en favorit i både smak samt att den saknar socker!

Om ni är intresserade att följa med in i discgolfens värld så titta in på min instagram, där heter jag @henrichagman

 
 
 
 
 
 
 

Kontakta oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.