Andréas Johansson


Andréas Johansson

Andréas Johansson är en av Sveriges största namn inom padel som 2017 valde att ägna sin tid helt åt coacha andra i sporten som ligger honom varmt om hjärtat. Året var 2013 då Andréas helt sadlade om från kampsporten jiu-jitsu till padel, först som spelare (rankad 6:a i Sverige som bäst) och nu som tränare för bland annat Svenska Padelförbundet- landslagstränare för seniorlandslaget och förbundskapten för juniorlandslaget.  
2021 mottog Andréas pris för årets ledare, en utmärkelse som betyder väldigt mycket för honom. 

Idrotten har alltid varit mitt liv, inte bara en stor del. Under mina tidigare år har jag tävlat i bland annat bordtennis där jag som bäst rankad 6:a i Sverige samt i kampsporten jiu-jitsu. Sedan 2013 har det varit ”all-in” på padel. Först som spelare och nu som tränare. Tränarrollen har jag satsat på fullt ut sedan 2017 och har arbetat med våra landslag sedan 2018. Karriären som civilingenjör inom logistik och produktion är satt på paus. 

Förutom att coacha Sveriges största har jag även valt att lägga min tid på att träna barn och ungdomar, tillsammans med min kollega Fredric Bengtsson driver jag padelakademin Padel Crew. Där vi hjälper unga talanger att ta sitt padelspel till nästa nivå samtidigt som de har kul på vägen. 

Tyvärr har jag genom året fått bevittnat och själv upplevt den mentala och fysiska ohälsan som träning och idrott kan medföra. Därför brinner jag för att motverka stress, press och krav som ofta kommer i samband med träning och idrott på en högre nivå. För att kunna lyckas tror jag på en hälsosam balans. Atleternas miljö runt om har stor påverkan och därmed har personerna i miljön stort ansvar. Så förutom padelnörderi vill jag dela med mig av de lärdomar jag fått från egna men också och andra atleters satsningar och jakt på mål - stora som små.

Du hittar Andreas på @tranapadel.se samt hans YouTube kanal Träna Padel.

 

 

 

Kontakta oss

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.